Jäämurdja Botnica pole endiselt suveks tööd leidnud (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäämurdja Botnica eest maksis riik 2012. aastal 50 miljonit eurot ega proovinud hinna osas kaubelda.
Jäämurdja Botnica eest maksis riik 2012. aastal 50 miljonit eurot ega proovinud hinna osas kaubelda. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Jäämurdja Botnica omanikfirma TS Shipping pole jätkuvalt jäälõhkujale suveperioodiks rakendust leidnud, kuid jätkab mitme partneriga läbirääkimisi.

«Eriotstarbeliste laevatööde turg on terves maailmas suures madalseisus ja Botnicale töö leidmine on ülimalt keeruline, kuid jätkame töö otsimist ja läbirääkimiste pidamist võimalike klientidega,» ütles TS Shippingu tegevdirektor Ülo Eero BNS-ile.

Eero sõnul on nad laeva ülalpidamiskulud miinimumini viinud ja jõudnud laevameeskondadega kokkuleppele palgakärbete osas. «Kolime TS Shippingu kontori odavamale üüripinnale ja vähendame oma palkasid, et püsida kuni suveks töö leidmiseni konkurentsivõimelised,» lisas Eero.

«Ühtegi kriitilist tähtaega pole, mida ületades poleks võimalik Botnicale suveks rakendust leida. Laeval on valmisolek olemas ja kui lepingu saame, võime kasvõi järgmisel päeval tööle asuda. Töötame selle nimel kõvasti,» ütles ta.

Eero on varem välja toonud, et näeb ühe parima võimalusena Botnica jaoks tuulikuparkide ehitust merre. «See tähendab seda, et jäälõhkuja Botnica meeskond hakkaks suvel ehitama merre tuulikuid, mis hõlmab tuuliku konstruktsioonide paigaldamist vee alla ja vee peale,» lisas ta.

Juriidiliselt kehtib Botnica kasutamiseks kuni 2017. aasta lõpuni Karmorneftegaziga Kara meres töötamiseks sõlmitud leping, kuid kuna Euroopa Liit (EL) kehtestas Venemaale majandussanktsioonid, ei saa Tallinna Sadamale kuuluv laev seal töötada.

Lisaks otsustas riigiprokuratuur tänavu märtsi algul hakata Botnica ostmisega seotud kahtlustusi uurima Tallinna Sadama kriminaalmenetluse raames. Riigikogu uurimiskomisjon kahtlustas, et jäämurdja Botnica ostmise otsustamiseks esitati vääraid andmeid laeva hindamise kohta.

Tallinna Sadamale kuuluv jäälõhkuja Botnica osteti aastal 2012 kokku 50 miljoni euro eest.

Allikas: BNS

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles