Euroopa Liidu tööpuudus püsis aprillis 10,2 protsendil

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Shutterstock

Euroala tööpuudus jäi aprillis märtsikuuga võrreldes samale tasemele, 10,2 protsendile, Euroopa Liidus tervikuna vähenes tööpuudus 0,1 protsendipunkti võrra, 8,7 protsendile, selgub Eurostati andmetest.

Aasta varasemaga võrreldes vähenes tööpuudus euroalas aprillis 0,8 protsendipunkti võrra ning Euroopa Liidus 0,9 protsendipunkti võrra.

Kõige väiksem tööpuudus on Tšehhis – 4,1 protsenti. Saksamaal on see 4,2 ning Maltal 4,3 protsenti. Suurim on tööpuudus Kreekas – 24,2 protsenti – ja Hispaanias – 20,1 protsenti.

Ainsana kasvas Euroopa Liidus tööpuudus aastaga Eestis ja Lätis 0,1 protsendipunkti võrra, vastavalt 6,8 ning 9,6 protsendini. Muutumatuks jäi tööpuudus Belgias.

Aasta varasemaga võrreldes vähenes tööpuudus enim Küprosel, Bulgaarias ning Hispaanias. 

Noorte ehk alla 25-aastaste tööpuudus vähenes Euroopa Liidus aprillis aastaga 1,9 protsendipunkti võrra, 18,8 protsendile. Kokku oli Euroopa Liidus 4,2 miljonit töötut noort.

Suurim oli noorte tööpuudus aprillis Kreekas – 51,4 protsenti. Hispaanias oli see 45, Horvaatias 38,9 ning Itaalias 36,9 protsenti. Väikseim oli noorte tööpuudus Saksamaal – 7 protsenti. Maltal oli see näitaja 8,9 ning Tšehhis 9,5 protsenti.

Allikas: BNS

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles