LHV loob sügiseks 0,5-protsendilise haldustasuga indekspensionifondi (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Viisemann, LHV pank.
Andres Viisemann, LHV pank. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

LHV Varahaldus loob oma praeguste pensionifondide kõrvale sügiseks nii teise kui kolmanda samba indeksfondi põhimõttel tegutseva fondi, mille haldustasu saab olema 0,5 protsenti.

«Ma tõesti usun, et see, mis sobib ühele, ei pruugi sobida mõnele teisele investorile. Seetõttu peaks olema valikuvõimalusi. LHV Varahaldus on alustanud tööd kahe uue madalate kuludega pensionifondi loomiseks. Kuuele aktiivselt juhitud pensionifondile lisandub peatselt kaks uut niinimetatud passiivset pensionifondi,»  kirjutas LHV pensionifondide juht Andres Viisemann kontserni veebilehel.

Lisaks uuele kohustuslikule pensionifondile loob LHV ka uue vabatahtliku pensionifondi, mille eesmärgiks saab olema suunata pensionikogujate vara rahvusvahelistele väärtpaberiturgudele nii väikeste kuludega, kui praktiliselt võimalik, kirjutas ta.

«Uute fondide loomise tähtajaks on sügis 2016. Püüame tegutseda nii kiiresti, et juba sügisesel osakute vahetamise perioodil saaksid pensionikogujad uude fondi investeerida. Nii kohustusliku kui ka vabatahtliku fondi haldustasu saab olema 0,5 protsenti,» märkis Viisemann.

Allikas: BNS

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles