Rõivas: peame sammu pidama start-up-ettevõtete kiire kasvuga

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: Tauno Tõhk

Peaminister Taavi Rõivas rõhutas tehnoloogiakonverentsi Latitude59 avamisel, et riik peab sammu pidama start-up- ettevõtete kiire kasvuga ja mitte ainult võimaldama muudatusi, vaid neid ka soodustama. 

«Paljud on kuulnud hüüdnime e-Eesti. Meie eesmärk on lihtne – vähendada bürokraatiat, et inimestel oleks mahti tegeleda millegi produktiivsemaga: harida lapsi, kasvatada oma ettevõtet, avastada maailma, mõelda loovalt. Tänapäeva tehnoloogia ei peaks mitte ainult aitama inimesi jõuda ja saavutada enamat, vaid inspireerima ka avalikku sektorit haarama võimalustest, et pakkuda tänu digitaalsetele lahendustele paremaid teenuseid,» ütles peaminister Rõivas Latitude59 avamisel.

«Seadused, äri ja tehnoloogia peavad tegema koostööd, et toetada innovatsiooni. Kuna uued tehnoloogiad ja ärimudelid raputavad vanu majandusharusid, töötatakse vajalikele muudatustele tihtipeale vastu,» nentis peaminister.

Peaminister tõi näite jagamismajandusest: «Otsustasime Eestis mitte võidelda muutuse vastu, vaid mõelda, kuidas saaksime sellest kõige rohkem kasu. Töötame seadusemuudatustega, mis legaliseeriks esimesena Euroopas sõidujagamise.»

Lisaks seadusemuudatusele töötab maksuamet koos ettevõtjatega selle nimel, et luua lihtne ja automaatne maksude deklareerimise süsteem: «Toetame innovatsiooni ja usume, et lihtne maksulahendus autojuhtide jaoks toetab ka ettevõtete kasvu.»

Maailma üks lihtsamaid keskkondi äri tegemiseks, mõistlikud maksud, üleriigiline kiire internet, loov keskkond, e-residentsus – need on vaid mõned näited, mille pärast tasub peaministri sõnul Eestisse tulla ja siia investeerida.

Peaminister kinnitas, et Eesti riik jätkab tööd keskkonna pidevalt paremaks muutmise nimel. «Eelmisel nädalal heaks kiidetud start-up-viisa süsteem ja rahvusvaheliste koolide laiendamine muudavad Eestisse peredega tuleku veelgi sujuvamaks,» kinnitas peaminister.

Tänavu üheksandat aastat toimuva tehnoloogiakonverentsi Latitude59 põhiteemadeks on virtuaalne riik, e-residentsus, tehisintellekt ja virtuaalreaalsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles