Pärnumaal kavandatakse linnasevabrikut

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Pärnu õlletehas
Endine Pärnu õlletehas Foto: Ants Liigus

Pärnumaa ettevõte Talulinnas arendab linnasevabrikut õlutootmiseks sobiva linnase tootmiseks, kuna Eestis toorainet pole. 

«Kavas on linnasevabrik käima panna. Algselt oli plaan õllevabrikuga alustada, kuna olen hobikorras õlu teinud, aga siis avastasin, et Eesti toorainet pole. Kogu linnas tuuakse välismaalt ning seetõttu tahakski just õllelinnast toota,» ütles ettevõtte Talulinnas OÜ omanik ja juht Ivo Orasmäe BNS-ile.

Tootmisplaanid on Orasmäe sõnul pigem tagasihoidlikud. «Kogu tehase käima saamine läheb maksma umbes 50 000 kuni 60 000 eurot, maksimumvõimsusel toodab vabrik 13 kuni 14 tonni linnast kuus. Tootmine saab olema poolkäsitööl toimiv ning kahe kuni kolme töölisega,»  märkis ta.

Ettevõtmise eesmärgiks on Orasmäe sõnul toota Eesti talunikelt ostetud teraviljast kvaliteetset õllelinnast, mida peamiselt käsitööõlletootjatele pakkuda. «Suusõnalised kokkulepped talunikega on olemas ja ka õlletootjate poolt on suurt huvi tunda,» lisas ta.

Tootmist plaaniv Orasmäe alustada suve lõpus ja müüa esimest toodangut septembris. «Täisvõimsuseni jõudmine võtab aga veel umbes paar aastat,» märkis ta.

Ettevõte Talulinnas OÜ sai starditoetust ka Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt (EAS) 15 000 euro ulatuses.

Allikas: BNS

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles