Valitsus otsustas luua riigi infosüsteemi ameti

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Valitsus kinnitas täna eelnõu, millega muutub riigi infosüsteemide arenduskeskus alates 1. juunist 2011 ametiks.
 


Uus riigi infosüsteemi amet (RIA) laiendab infosüsteemide turvalisusega tegelevaid valdkondi ja saab juurde järelevalveosakonna.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi sõnul on ühiskonnas tõusnud vajadus küberturvalisuse järele.

«Eesti on selles vallas olnud maailmas üheks juhtriigiks ja riigi infosüsteemi amet peab seisma selle eest, et meie küberturvalisus oleks heal tasemel,» ütles minister.

Loodaval ametil on küberturbe korraldamisel kolm erinevat rolli. Esiteks arendatakse edasi turvameetmete süsteemi, et kaasas käia tehnoloogia kiire arenguga, muutuvate ohtude ja täiustuvate rünnetega. Teine roll on küberturbe planeerimine, olukorra seiramine ja ennetustöö.

RIA on ennetuse ja IT-spetsialistide koolitusega tegelenud, nüüd pööratakse rohkem tähelepanu ka planeerimisele ning seirele. Kolmandaks korraldab RIA riiklikku järelevalvet hädaolukorra seaduse ja avaliku teabe seaduse täitmise üle.

RIA ümberkorraldamisega ja küberturbe valdkonna laienemisega seotud vahendite lisavajadus on 0,82 miljonit eurot (12,9 miljonit krooni) aastas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles