Tartusse ehitatakse murukatusega lasteaeda (1)

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Tartusse, Pepleri tänavale ehitatakse kuni 144 lapsele mõeldud murukatusega lasteaed, mille maksumus on 3,27 miljonit eurot. 

Tartu linnavalitsuse riigihanke võitis OÜ Mapri Ehitus. 

OÜ Mapri Ehituse juhataja Priit Jaaganti sõnul alustatakse ehitust selle aasta suvel. 2017. aasta juulis peab lasteaial olema kasutusluba ja tuleva aasta sügisest saavad lapsed hakata käima uues lasteaias. Lasteaia hoone on kavandatud A-klassi energiatähisega. Hoone katusele paigaldatakse päikesepaneelid ning majale tuleb murukatus.

Projekt näeb ette kinnistu keskmesse osaliselt ühe, osaliselt kahe ja osaliselt kolme korrusega L-kujulise hoone. Kinnistu põhjapoolne serv, kuhu avaneb ka hoone peafassaad, on kavandatud avaliku linnaväljakuna, mis jääb osaliselt lasteaia ja osaliselt linnaelanike käsutusse. 

Projekti idee ja teostaja pärinevad 2014. aastal korraldatud arhitektuurivõistluselt, kus esikohale tuli töö märgusõnaga «Bios» , mille esitas OÜ Boa. Ideekavandi autorid on Margus Soonets, Anto Savi ja Jürgen Lepper.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles