Soome äridelegatsioon otsib koostöövõimalusi Venemaa Kaug-Idas (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome välisminister Timo Soini ja tema Islandi kolleeg Lilja Alfredsdottir eile NATO peakorteris.
Soome välisminister Timo Soini ja tema Islandi kolleeg Lilja Alfredsdottir eile NATO peakorteris. Foto: Virginia Mayo/AP/Scanpix

Soome äridelegatsioon on saabunud Sahhalinile ning külastab Vladivostokki ja Habarovskit, et otsida koostöövõimalusi jäälõhkujate ja muu laevaehituse vallas. 

Ei ole saladus, et maailma majandusolukord ei ole kiita, sealhulgas ka Soomes ja Venemaal, ütles Soome äriledegatsiooni juht, Soome suursaadik Hannu Himanen Interfaxile. Tema sõnul on kahe riigi kaubavahetus kahanenud kolmandiku võrra ning Venemaa jääb Soome oluliseks kaubanduspartneriks.

Sanktsioonidest hoolimata jätkavad Soome firmad Venemaaga koostöö arendamist, laevatööstus on üks selle hea näide. Delegatsiooni visiiti kavandati juba kahe-kolme aasta eest, kuid seni on seda edasi lükatud. Soome äridelegatsioonis on esindatud kuus firmat.

Helsingi laevatehases on ehitamisel uue põlvkonna jäälõhkuja Polaris, mille kütuseks on veeldatud gaas ja mis on seniste jäälõhkujatega võrreldes väga keskkonnasõbralik. Laev peaks valmima järgmise aasta juulis.

Allikas: BNS

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles