Baltcap ostis 72 protsenti töötervishoiuettevõttest Qvalitas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Velt, Qvalitas tegevdirektor
Tõnu Velt, Qvalitas tegevdirektor Foto: PM/SCANPIX BALTICS

Baltikumi era- ja riskikapitalifirma Baltcap omandab 72-protsendise osaluse töötervishoiuettevõttes Qvalitas Arstikeskus AS, vahendab BNS.

Baltcap Private Equity Fund II (BPEF II) omandab läbi talle kuuluva valdusfirma 72-protsendise osaluse Qvalitases. Ülejäänud 28 protsenti kuulub ettevõtte juhtkonnale. Valdusfirma investoriks on lisaks fondile Unimed Grupi juhatuse esimees Erki Mölder, teatas Baltcap.

Tehing on kavas lõpule viia 2016. aasta suvel pärast vajaliku loa saamist konkurentsiametilt. Tehingu hinda osapooled ei avalikusta.

«Töötervishoid on pidevalt arenev valdkond. Inimeste teadlikkus ennetava meditsiini vajalikkusest kasvab ning töötervishoiul on tervisekahjustuste ennetamisel tähtis roll,» ütles Baltcapi juhtivpartner Martin Kõdar ja lisas, et Qvalitas on hästi juhitud ettevõte ning enda valdkonna turuliider.

«Teame, et Baltcapil on varasem edukas investeerimiskogemus tervishoiu valdkonnas ja just seetõttu usun, et oleme leidnud hea partneri ettevõtte edasise arenguplaani elluviimiseks. Samuti näeme tulevikus häid koostöövõimalusi Unimed Grupi ettevõtetega,» ütles Qvalitase juht Tõnu Velt.

Qvalitas on 1996. aastal loodud ettevõte, mis pakub töötervishoiu, üld- ja eriarstiabi teenuseid Eesti suuremates linnades ning mobiilset teenust tervisebussiga. Qvalitase klientideks on paljud Eesti suurettevõtted. Eelmisel aastal teostas Qvalitas enam kui 60 000 erinevat tervisekontrolli. Uue omaniku huvi on toetada ettevõtte senist strateegiat ja panustada ka uute tegevusvaldkondade arengusse.

Eelmise aasta novembris teatas Baltcap BPEF II fondi esimesest investeeringust tervishoiusektorisse, omandades enamusosaluse erameditsiinikeskuses Unimed Grupp, varasema nimega Dental Invest Estonia. Unimedi ühendatud kliinikute alla kuuluvad ortodontiakeskus, unekeskus, hambakliinik, hambalabor, eriarstide vastuvõtud ja päevakirurgia osakond. Käesoleva tehingu järgselt saavad Qvalitasest ning Unimed Grupist sõsarettevõtted.

BPEF II teeb omakapitali investeeringuid uuenduslikesse Baltikumi ettevõtetesse, keskendudes buy-and-build tüüpi tehingutele. BPEF II loodi koostöös Euroopa Investeerimisfondiga (EIF), mis investeerib läbi Balti Innovatsioonifondi (BIF). BIF on EIF-i ning Eesti, Läti ja Leedu valitsuste poolt loodud fondifond.

Allikas: BNS

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles