Kaks küsimust, mida endale enne tööpakkumise vastuvõtmist esitada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google peakontor
Google peakontor Foto: Erakogu

Google´i tippjuhi Ivy Rossi sõnul tuleks enne uue tööpakkumise vastu võtmist esitada endale kaks lihtsat küsimust, mis aitavad välja selgitada, kas tegu on just sinule sobiva väljakutsega.

Rossil oli 2014. aastaks, mil ta liitus Google´iga, seljataga kirev kogemustepagas mitmelt üsna erinevalt ärialalt. Oma tööelu alguses tegutses ta eduka ehtedisainerina ning mitmed tema tööd on siiani mainekate muuseumite püsikollektsioonides. Hiljem oli ta mänguasjatootja Matteli ning riidekett Gapi palgal.

Tema muljetavaldava CV taga on strateegia, mille järgi tuleks töökoha valikul esmatähtsaks pidada isiklikku arengut.

«Ma küsin alati enne uue töökoha vastuvõtmist endalt: «mida ma siin juurde saan õppida?» ning «kas sellel töökohal saan ma rakendada oma parimaid külgi ja oskusi?»».

Rossi sõnul aitavad need küsimused vältida karjääri alguses olevate inimeste nn viisaastakuplaane.

«Viis aastat tagasi ei oleks ma kunagi arvanud, et hakkan juhtima Google´i salajast (kantavate nutiseadmete) projekti Aura, kuid need kaks küsimust aitasid mul jääda paindlikuks ning iseendaga ausaks,» selgitas ta.

«Ma arvan, et idee ideaalsest karjääriteekonnast ei vii inimesi sinna kuhu nad tahavad jõuda,» väitis Ross. «Pigem tuleks rõhku panna sellele, kes sa oled, enda olemusele ja tahtejõule.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles