Leedu autoveofirmad protestivad Prantsusmaa palganõude vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veoauto maanteel.
Veoauto maanteel. Foto: Margus Ansu

Leedu ja veel 10 riigi autoveofirmad avaldavad protesti selle vastu, et Prantsusmaa on hakanud Saksamaa eeskujul nõudma, et riigi territooriumil tegutsevatele veokijuhtidele makstaks sama miinimumpalka mis kohalikele juhtidele.

Esmaspäeval toimuvad protestid 11 EL-i riigis. Leedus leiavad need aset Euroopa Komisjoni esinduse ja Prantsusmaa saatkonna juures.

Prantsusmaa uue seaduse järgi peaksid Prantsusmaal sõitvad Leedu juhid hakkama juulis saama üle üheksa euro tunnitasu, ütles Linava pressiesindaja Vytautas Kleinauskas.

Tema sõnul on Venemaa sanktsioonid sundinud Ida-Euroopa autoveofirmasid rohkem tegutsema Lääne-Euroopas, mille tõttu need riigid on asunud oma turgu kaitsma.

Eelmisel aastal Saksamaa vastu võetud seadus kohustas riigis sõitvatele veokijuhtidele maksma minimaaltunnitasu 8,5 eurot, mille peale Euroopa Komisjon on algatanud Saksamaa suhtes menetluse.

Allikas: BNS

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles