LHV Groupi aktsia kasvas avanädalal 10 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Börsil alustati kauplemist LHV aktsiatega
Tallinna Börsil alustati kauplemist LHV aktsiatega Foto: Mihkel Maripuu

Alates eelmise nädala esmaspäevast Nasdaq Tallinna börsil noteeritud LHV Groupi aktsia kasvas avanädalal märkimishinnaga võrreldes 10 protsenti 7,640 euro tasemeni, vahendab BNS. 

Suhteliselt aktiivsed oli kauplemine väärtpaberiga kogu nädala vältel, ent aktiivseim oli esmaspäev, mil käive ulatus üle 900 000 euro. Kõige väiksem oli kauplemine kolmapäeval, mil käive ulatus vaid veidi üle 175 000 euro, selgub Nasdaq statistikast.

Aktsia hind liikus järk-järgult ülespoole kogu nädala vältel. Kui esmaspäeval sulgus väärtpaber 7,02 euro tasemel, siis kolmapäeval oli sulgemishind juba 7,18 eurot ja reedel 7,64 eurot. Kui esmaspäev kõrvale jätta, oli suurim päevane kasv reedel, mil aktsia tõusis neljapäevaga võrreldes 3,4 protsenti.

Nädala jooksul tegid mitmeid tehinguid LHV aktsiaga ka firma insaiderid, kokku 41 700 euro väärtuses. Enim tehinguid tegi LHV nõukogu liikme ja veebiettevõtja Raivo Heina ettevõte Lame Maakera OÜ, mis reedel tegi kokku kuus eri suurusega ostutehingut.

Lame Maakera tegi reedel esimese tehingu kell 10:23, mil ostis 200 aktsiat hinnaga 7,5 eurot väärtpaberi kohta, samal minutil ostis firma sama hinnaga veel kolm aktsiat ning seejärel eraldi tehingutes veel 1574 aktsiat, selgub finantsinspektsiooni andmetest.

Lisaks ostis Heina firma kell 10:23 ka 170 aktsiat hinnaga 7,490 eurot väärtpaberi kohta. Seejärel ostis Lame Maakera pool tundi hiljem ehk kell 10:55 kahes tehingus veel vastavalt 341 ja 412 aktsiat hinnaga 7,600 eurot väärtpaberi kohta.

Teised insaiderid tegid ostutehinguid eelmise nädala esmaspäeval ehk kauplemise avapäeval. LHV juhtimisarvestuse juhi Janek Gustavsoni ettevõte ostis pärastlõiunal 1000 aktsiat hinnaga 7 eurot tükk, samal ajal ostis 154 aktsiat hinnaga 7 eurot tükk ka Gustavson eraisikuna. Lisaks ostsid avapäeval 950 aktsiat hinnaga 7 eurot aktsia kohta nii LHV Groupi juhatuse liikme Erkki Raasukese alaealine tütar kui poeg.

Üle-eelmise nädala alguses lõppenud LHV panga aktsiate avalikust pakkumisest võttis osa 5485 investorit, kes märkisid kokku 6,6 miljonit aktsiat 46,2 miljoni euro eest; seega märgiti aktsiaemissioon 3,3-kordselt üle. LHV aktsiaemissioon toimus 2.–16. mail. Emissiooni maht oli 2 miljonit aktsiat märkimishinnaga 6,95 eurot aktsia kohta. LHV kaasas 13,9 miljonit eurot LHV Groupi olemasolevate äride kasvatamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles