Elektrilevi investeerib tänavu võrgutöödesse ligi 100 miljonit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrilevi
Elektrilevi Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Eesti Energia kontserni kuuluv võrguteenuse pakkuja Elektrilevi investeerib tänavu võrguteenuse osutamiseks ja varustuskindluse tõstmiseks rohkem kui 95 miljonit eurot; kokku ehitab ettevõte ligi 1900 kilomeetrit ilmastikukindlat elektrivõrku ja 350 alajaama, vahendab BNS.

«Investeeringute planeerimisel lähtutakse üle-eestilisest varustuskindluse vaatest, mistõttu ei planeerita elektrivõrgu uuendustöid maakondade kaupa, kuid uusi liine ja alajaamasid jagub igasse maakonda. Keskmiselt ehitatakse Elektrilevi võrgus iga päev viis kilomeetrit kaasaegseid elektriliine ja üks uus alajaam,» kirjutab Elektrilevi blogis.

Käesoleva aasta suurimate võrguinvesteeringutena tõi Elektrilevi välja Tiskre jaotusalajaamast Pikaliiva ja Kakumäe suunal uue elektriliini rajamise, Viljandi-Pirmastu keskpinge elektriliini ehitamise maakaabelliiniks ning Ropka ja Tööstuse alajaama üleviimise 10-kilovoldisele pingele.

Suurimad investeeringud piirkonnajaamadesse on Räpina ja Värska piirkonnaalajaamade uuendamine, Hiiumaal asuva Käina piirkonnalajaama projekteerimistööd ning Rakke piirkonnalajaama uuendustööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles