Peruulased tahaksid väga Eestiga äri ajada

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peruu
Peruu Foto: Unsplash

Kuigi Eesti toidukauplustest leiab nii Peruu päritolu puuvilju kui ka teisi toiduaineid,  siinsed ettevõtted Peruuga otse äri tee. Samas näevad selle Ladina-Ameerika riigi diplomaadid kaubavahetuses ning info- ja kommunikatsioonitehnoloogias (IKT) suurimat võimalust Eesti ettevõtjatele.

«Ma näen koostöövõimalusi nii kaubavahetuse suurendamises kui ka turismisektoris,» rääkis Helsingis asuva Peruu saatkonna majandusnõunik Paul Peredes möödunud nädalal Tallinnas Peruu ärikeskkonda tutvustaval üritusel. Suursaadiku Eduardo Chavarri sõnul otsib riik peale kaubavahetuse tihendamisele ka välisinvesteeringuvõimalusi.

Kuna Peruus mängib suurt rolli kaevandus, on üks nende peamisi impordiartikleid kaevandustehnika. Hästi läheb ka välisettevõtetel, kes tegutsevad IKT valdkonnas. Nii näiteks on mitu Soome ettevõtet leidnud endale Peruus turupotentsiaali, mistõttu võiks ka Eesti ettevõtjad Peruu vastu huvi tunda. Peruu diplomaatidele teadaolevalt ei tegutse seal praegu aga ühtegi Eesti ettevõtet. Samuti pole Eesti ja Peruu ettevõtete vahel otsest äritegevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles