Roosve: olge kaasaegsed ja makske kaardiga

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait Roosve.
Rait Roosve. Foto: Peeter Langovits.

Vältimaks sattumist valeraha ohvriks soovitab Eesti Panga sularaha- ja turvaosakonna juhataja Rait Roosve eelistada maksmisel pangakaarti.

«Olge kaasaegsed, kasutage alternatiivmaksevahendeid: krediit- ja deebetkaardid - kasutage neid, seal selliseid riske pole; Eesti on väga arenenud riik, meil on uskumatult head võimalused isegi pisikestes külapoodides kaardiga maksta,» rääkis Roosve intervjuus «Ringvaatele», vahendas ERR Uudised.

Siiski märkis Roosve, et sularahal on kindel funktsioon ja mingil hetkel on see inimestele mugavam, tema soovitus on võtta endale aega ja uurida uusi pangatähti.

«Kõigepealt kompige pangatähte: väga oluline on olemist serva kompida, kus on reljeeftükk, isegi kitarrimängija näpud tunnevad kõrgema osa ära,» sõnas ta. «Teine oluline asi, mida on üliraske võltsida, on vana tuttav vesimärk, taju mõttes jätame suhteliselt hästi meelde, milline on õige vesimärk.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles