Sester: Eesti ja Kasahstan võiksid rohkem transiidialast koostööd teha

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TT NYHETSBYRÅN

Kasahstani pealinnas Astanas visiidil viibinud rahandusminister Sven Sester ütles, et Eesti võiks olla Kasahstanile potentsiaalne logistikapartner kaupade transportimisel Hiinast Skandinaaviasse, vahendab BNS.

«Kohtumisel [Kasahstani raudteejuhiga] tõdesime, et meil on palju sarnaseid huvisid, mida saaks tulevikus realiseerida. Sellealastes vestlustes toodi enim välja Eesti piirkondlikku atraktiivsust kaupade transpordil Hiinast Skandinaaviasse. Ka märgiti meie asjaajamise kiirust, läbipaistvust, täpsust ning korrektsust. See annab meile teiste riikide ees tugeva eelise,»  märkis Sester.

Kasahstani raudteejuhi Askar Maminiga peetud kohtumisel osalesid lisaks ministrile ka Eesti logistikaettevõtete esindajad. Tõdeti, et praegu ei ole kahe riigi vaheline logistikakoostöö just kõige aktiivsem, kuid selles nähti võimalust arenguks. «Eestis kiirelt areneva e-kaubanduse valguses on meil suur potentsiaal Kashastanile partneriks olemisel,» lisas Sester.

Sester kohtus Kasahstanis avaliku halduse ministri Talgat Donakoviga, avaliku halduse akadeemia rektori Bolatbek Abdrassiloviga ja Kasahstani raudteejuhi Askar Maminiga.

Sester külastas Kasahstani peamiselt osalemaks Astana majandusfoorumil.

Allikas: BNS

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles