Juncker ootab Johnsonit Brüsselisse ümberõppele (1)

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boris Johnson
Boris Johnson Foto: SCANPIX

Endine Londoni linnapea ja Euroopa Liidust väljumise eest võitleja Boris Johnson tuleb bloki toimimise mehhanismide suhtes ümber õpetada, ütles G7 kohtumisel Jaapanis Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker.

Junckeril paluti kommenteerida Adolf Hitleri mainimist Johnsoni poolt seoses Euroopa Liidu eesmärkidega. Ühtlasi tunti huvi, kas ta suudaks teha koostööd Johnsoni kui võimaliku ministriga David Cameroni valitsuses.

«Meie kõneluste atmosfäär oleks parem, kui Britannia jääks Euroopa Liitu,» vahendab Bloomberg Junckeri vastust reporteritele. «Boris Johnson veetis osa oma elust Brüsselis. Tal on aeg Brüsselisse tagasi tulla, et kontrollida, kas kõik, mis ta brittidele räägib, vastab reaalsusele. Mina nii ei arva, seega on ta alati teretulnud Brüsselisse.»

Johnson ütles 15. mail ajalehele Sunday Telegraph, et Euroopa Liit kujutab endast katset tuua kontinendile tagasi roomlaste omal ajal saavutatud ühtsust. Ta selgitas, et nii Napoleoni kui Hitleri sellised katsed lõppesid traagiliselt, kuid lisas, et Euroopa Liidu meetodid on erinevad.

Nagu Johnson väljumiskampaania raames rõhutab, õõnestab Euroopa Liidu liikmesus Suurbritannia suveräänsust ja koormab saareriigi ettevõtlust ülemääraste reeglite taagaga.

Junckeri eilset soovitust kuuldes ütles Johnson Sky Newslile: «Ma kardan, et see, mida ma brittidele räägin, vastab reaalsusele. Kui me hääletame jäämise poolt – ja ma siiralt loodan, et me seda ei tee – siis jätkavad nad oma meetmetega, mis viivad meid edasi föderaalsesse Euroopa superriiki.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles