Nordica enne järgmist aastat oma majandustulemusi ei avalikusta (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordica lennuk Tallinna lennujaamas.
Nordica lennuk Tallinna lennujaamas. Foto: Mihkel Maripuu

Riigile kuuluv lennufirma Nordic Aviation Group avalikustab esimesed põhjalikud majandustulemused oma tegevuse kohta alles 2017. aastal.

«Oleme sel aastal avaldamas tõesti peaasjalikult vaid klientidega seotud statistikat. Esimesed põhjalikud majandustulemused avalikustame aasta pärast, 2017. aastal,» ütles ettevõtte kommunikatsioonijuht Liis Veersalu BNSile.

"Seda põhjusel, et Nordica näol on tegemist alles alustava ettevõttega ning hetkel puudub vastav kohustus eraldi esimeste kuude tulemusi näidata. Seda enam, et need ei anna meie tegevusest tegelikult adekvaatset ülevaadet," lisas Veersalu.

Tema sõnul tegeleb ettevõtte jätkuvalt start-up staatusest väljajõudmisega ning alles selle aasta lõpuks on saavutanud teatava stabiilsuse, mille pealt edasi minna.

Nordica liinivõrgustikku kuuluvad suvised Pariis, Nice, Split, Rijeka ja Odessa ning aastaringsed Amsterdam, Berliin, Brüssel, Kiiev, München, Oslo, Stockholm, Trondheim, Viin ja Vilnius. Lende korraldab ettevõte koostöös Adria Airwaysiga.

Nordic Aviation Group alustas lende mullu novembris peale Estonian Airi negatiivset riigiabiotsust ja tegevuse lõpetamist.

Raamatupidamise seaduse alusel võib vastasutatud ettevõtte esimene majandusaasta olla lühem või pikem kui 12 kuud, kuid ei tohi ületada 18 kuud. Nordic Aviation Group AS asutati möödunud aasta 9. oktoobril, seega võib ettevõte esitada äriregistrile oma esimese majandusaasta aruande pool aastat peale käesoleva aasta lõppu ehk 30. juunil 2017.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles