Hololei: Minu silmad ei näe Tallinna-Helsingi tunnelit (1)

Liis Kängsepp
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Hololei arvates peaksid Euroopa lennufirmad rohkem koonduma ning väikestel ettevõtetel on tulevikku, kui nad teevad koostöö suurte lennufirmade ühendustega.
Henrik Hololei arvates peaksid Euroopa lennufirmad rohkem koonduma ning väikestel ettevõtetel on tulevikku, kui nad teevad koostöö suurte lennufirmade ühendustega. Foto: Mihkel Maripuu

Ka väiksemad lennufirmad, nagu Nordica, võivad globaalsel turul ellu jääda, kuid selleks peab neil tagataskus olema suurepärane äriplaan ja head partnerid, leiab Euroopa Komisjoni transpordi peadirektoraadi peadirektor Henrik Hololei.

-Eestis on praegu päevakajaline riigikontrolli raport, mis on kriitiline selles osas, kuidas valitsus Estonian Airi puutuvaid otsuseid vastu võttis. Kuidas te sellesse raportisse suhtute?

Raportis ei olnud ühtegi asja, mis oleks mulle ootamatu uudisena tulnud. Ma ei kahtle hetkegi selles, et Eesti valitsus tegutses heas usus ja riigi jaoks kõige parimat silmas pidades, arvates, et Estonian Airi käigushoidmine on parim lahendus. Mina ei ole see, kes saab anda hinnangut, kas Eesti valitsuse käitumine on vale või õige, ma saan öelda seda, et Euroopa Komisjon on oma selge hinnangu andnud seoses riigiabiga, ja see viis Estonian Airi tegevuse lõpetamiseni. Edasine on juba Eesti sisemine protsess, mis ei puuduta Euroopa Komisjoni. Meie jaoks on see kaasus lõppenud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles