Vilniuses üüritakse kõige rohkem kontoripindasid

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Kinnisvarateenuste ettevõtte Colliers International sõnul oli esimeses kvartalis Balti pealinnadest kõige kõrgem kontoripindade rendihind Vilniuses, kus samas oli ka kõige kõrgem täituvusprotsent, vahendab BNS.

Esimeses kvartalis ulatus A-klassi kontoripindade üürihind 12,5 eurost 16,2 euroni ruutmeetri kohta. Riias oli näitaja 13 kuni 16 eurot ning Vilniuses koguni 14 kuni 17,5 eurot. Samas olid Eestis Colliersi hinnangul kõigist rendipindadest tühjad 3–4 protsenti, Riias 7–8 protsenti ja Vilniuses vähem kui 1 protsent, seisab esimese kvartali ülevaates.

Esimese kvartali lõpus oli Tallinnas kokku käimas 110 700 ruutmeetri kontoripinna ehitus. Avati ka kontorihooned Explorer ja Norra maja; ehkki mõlemad majad olid pea täielikult lepingutega kaetud enne valmimist, võis 2015. aastal ja tänavu esimeses kvartalis täheldada, et eellepinguid sõlmiti ehitustsüklis hiljem kui varasemalt, mis võib viidata üleküllastumusele turul, märkis Colliers.

Kaubanduskeskuste vallas olid esimeses kvartalis kõige kõrgemad üürihinnad Riias, ent seal oli samas ka kõige madalam täituvus Balti pealinnade seas. Kaubanduskeskuste rendihinnad ulatusid Tallinnas 23 eurost 48 euroni ruutmeetri kohta, Vilniuses 22 eurost 45 euroni ja Riias 30 kuni 55 euroni ruutmeetrist.

Tallinna jaekaubanduskinnisvara turgu iseloomustavad Colliersi hinnangul enim arendused, laiendused ja uuendused. Võimalike üürilevõtjate leidmine on aga üha keerulisem, kuna sektoris on konkurentsiolukord üha tihenenud, seisab ülevaates.

Allikas:BNS

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles