Andres Sõnajalg võitis kohtuvaidluse SEB pangaga

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres, Siiri, Viivi ja Olev Sõnajalg.
Andres, Siiri, Viivi ja Olev Sõnajalg. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Jaanuari alguses jõustus Tallinna ringkonnakohtu otsus, mis lahendas Andres Sõnajala kohtuvaidluse SEB pangaga Sõnajala kasuks.


Sõnajala teatel puudutab kohtuasi peaaegu 15 aastat tagasi võetud 1,5 miljoni kroonist eraisikulaenu, mille tagastamist püüdis pank teatud perioodil ise takistada.

10 aastat tagasi leidis pank võimaluse ühe varasema kohtuvaidluse tõttu arestida Sõnajala pangakontod ning eluasemelaenu ei saanud ta enam üle kanda. Pank aga keeldus Sõnajalalt laenu tagasimakseid ka sularahas vastu võtmast. Seejärel lõpetas pank temaga laenulepingu ning nõudis kogu laenu kohest tagastamist, väites et Sõnajalg olevat tagasimaksetega võlgnevuses.

Sõnajalg sellega ei nõustunud ja pöördus kohtusse, kus palus tuvastada laenulepingu kehtivust ja õigust maksta oma laen tagasi lepingus ettenähtud maksegraafiku alusel, mitte ühekorraga. Kohus nõustus Sõnajalaga ning leidis, et pank ise muutis laenu tagasimaksmise võimatuks ja et sellises olukorras ei tohtinud pank lugeda Sõnajalga lepingut rikkunuks ega temaga lepingut lõpetada.

«Olgugi, et see otsus enam minu elus sisuliselt midagi ei muuda, sest laen on pangale niikuinii juba ammu tasutud, usun et see on positiivne sõnum väga paljudele eestlastele, kes tunnevad praegu, et pangad on neile tõeliselt liiga teinud,» kommenteeris Sõnajalg kohtuotsust. «Neile julgen küll soovitada – tasub oma õiguste eest seista!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles