Tuuleparkide rajamiseks laekus taotlusi enam kui 30 miljoni euro eest

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuulepark Pakri poolsaarel.
Tuulepark Pakri poolsaarel. Foto: Küllike Rooväli.

Keskkonnainvesteeringute Keskuses (KIK) lõppenud tuuleenergeetika arendamise taotlusvooru laekus kolm mahukat taotlust, mille toetussoov on kokku üle 31 miljoni euro, ületades seega CO2 kvoodimüügist rahastatava vooru eelarvet ligi kolmandiku võrra.

Laekunud taotlustega plaanitakse tuuleparkide ehitust Lääne-Virumaale, Ida-Virumaale ja Pärnumaale. Kõigi kolme tuulepargi eeldatav aastane rohelise elektri toodang ületab 92 000 MWh. Vastavalt elektrituruseadusele antud investeeringutoetuste raames rajatud elektritootmisüksused taastuvenergia dotatsiooni ei saa.

Taotluste laekumise järel algab KIKis taotluste hindamine ekspertidest koosneva hindamiskomisjoni poolt. Taotluste hindamisel arvestatakse rajatava tuulepargi tootmisvõimsuse suurust, projekti valmidust ning taotleja varasemat kogemust sarnaste projektide arendamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles