Transaviabaltika lennupiletite hinnad saartele oluliselt ei muutu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaamas lähevad ehitustööd edasi ka sel suvel.
Tallinna lennujaamas lähevad ehitustööd edasi ka sel suvel. Foto: Mihkel Maripuu

Mandri ja suursaarte vahelise lennuliini hanke võitnud Leedu lennufirma Transaviabaltika lennupiletite hindu märkimisväärselt ei muuda, vahendab BNS.

Transaviabaltika tõi oma pakkumuses välja Tallinn-Kuressaare-Tallinn lennuliinil täituvuseks 56 protsenti ja piletihinnaks keskmiselt 23 eurot ning Tallinn-Kärdla-Tallinn lennuliinil täituvuseks 39 protsenti ja piletihinnaks 22 eurot, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) BNS-ile.

Ajal, mil mandri ja saarte vahelist lennuliiklust opereeris pankrotistunud ja praeguseks lennuloa kaotanud Avies, algas tavapileti hind Tallinn-Kuressaare liinil 21,6 eurost ja küündis 22,8 euroni. Pilet Tallinna-Kärdla liinil maksis 21,8 eurot.

MKM tõi välja, et Transaviabaltika on arvestanud piletihindade kujunemisel ka hanketingimuste nõudega tagada sõidusoodustuste olemasolu. Piletimüük, broneerimine ja muu selgub siis, kui maavalitsused Transaviabaltikaga lepingu sõlmimiseni jõuavad.

Vastavalt hanke pakkumisele on riigieelarvest makstava ühistranspordi sihtotstarbeline toetus ühele reisile lennuliinil Tallinn-Kuressaare-Tallinn 1980 eurot ja Tallinn-Kärdla-Tallinn 1520 eurot. Lennumaht jääb sarnaseks võrreldes eelmise vedajaga, ehk 12 lendu nädalas liini kohta, teatas MKM.

Graafiku kohaselt toimub hommikune lend Kärdlast Tallinna 7.45 ja Kuressaarest Tallinna 9.30 ning õhtune lend Tallinnast Kärdlasse 17.00 ja Tallinnast Kuressaarde 18.35. Nädalavahetuse hommikused väljumisajad on argipäevade omadest hilisemad.

Transaviabaltika kasutab põhilennukina 19-kohalist lennukit Jetstream-3200. Asenduslennukina ja sõltuvalt maavanemate ning ettevõtte lepingu allkirjastamise ajast võib ettevõte kasutada lepinguperioodi alguses ka 19-kohalist lennukit LET L-410.

Allikas:BNS

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles