Konverentsikülastajad tõid Eestisse ligi 40 miljonit eurot

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konverents
Konverents Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Möödunud aastal toimus Eestis ligi 550 rahvusvahelist konverentsi, millest võttis osa enam kui 35 000 välismaalast. Kokku jätsid konverentsituristid Eestisse arvestuslikult üle 40 miljoni euro.

Rahvusvaheline statistika näitab, et iga konverentsidelegaat toob riiki keskmiselt 1 200 eurot. «Siin toimunud konverentsidel osales üle 60 000 inimese, kellest enam kui pooled olid pärit välisriikidest. Seega võib öelda, et konverentsituristid tõid siia ligikaudu 40 miljonit eurot,»rääkis Eesti Konverentsibüroo tegevjuht Kadri Karu pressiteates. 

Kokku toimus Eestis 2015. aastal 73 rahvusvaheliste assotsiatsioonide erialakonverentsi. Keskmiselt veedab konverentsiturist Eestis pisut üle kolme ööpäeva ning kulutab lisaks majutusele, transpordile ja osalustasule ligikaudu 300 eurot meelelahutusele ja ostlemisele.

Äsja avaldatud rahvusvahelises konverentsisihtkohtade nimistus on Eesti tõusnud enam kui kahesaja riigi seast 45. positsioonile.  Kui Tartu jõudis 2 337 nimistus oleva linna seast 115. kohale, siis Tallinn on maailma konverentsilinnade seas 55. positsioonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles