Maksuamet on vähendanud OÜtamist ligi miljoni euro võrra

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RAK01:MAKSUD,RAHA :04JUN09,RAKVERE, EESTI
MAKSUAMET, MAKSUD,RAHA
FOTOL :MAKSUAMET, MAKSUD,RAHA, MAKSUDE KOGUMUNE
am/FOTO ARVET MÄGI / VIRUMAA TEATAJA
RAK01:MAKSUD,RAHA :04JUN09,RAKVERE, EESTI MAKSUAMET, MAKSUD,RAHA FOTOL :MAKSUAMET, MAKSUD,RAHA, MAKSUDE KOGUMUNE am/FOTO ARVET MÄGI / VIRUMAA TEATAJA Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Maksu- ja tolliamet (MTA) on tegeliku töösuhte varjamise ehk OÜ-tamise teemadel viimase poole aasta jooksul nõustanud umbes 650 ettevõtjat, mille tulemusena on riigile laekunud täiendavalt üle 800 000 euro tööjõumakse.

Oleme suhelnud umbes 650 ettevõtjaga, kelle majandusnäitajaid ja teisi kriteeriumeid arvesse võttes pakkusime võimaluse maksuasjad koos üle vaadata, ütles MTA avalike suhete osakonna juhataja Rainer Laurits BNSile.

«Paljud ettevõtted on ka oma maksuasjad ümber korraldanud ja maksuriskid maandanud ning väärivad tunnustust ja tänu selle eest,» lisas Laurits.

Laurits tõi ka välja, et senine mõjuanalüüs näitab seda, et lepingu ümbervormistamisel töö- või juhatuse liikme tasusid saama hakanud isikute arv on kuust kuusse stabiilselt suurenenud.

MTA teatas möödunud aasta oktoobri keskel, et kavatseb ühendust võtta niinimetatud OÜ-tamise kahtlusega ettevõtetega ja neid nõustada, kuidas oma tegevus seadustega kooskõlla viia; maksekäitumist mitte muutvate ettevõtete osas plaanis amet alustada maksukontrolli.

OÜ-tamine on näilik olukord ettevõtete vahelisest teenuse osutamisest, et vähendada või hoida kõrvale tööjõumaksude tasumisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles