Sutter: tuleb luua võimalused Venemaale elektrit müüa (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hando Sutter
Hando Sutter Foto: Jaanus Lensment

Eesti Energia juhatuse esimehe Hando Sutter sõnul on Baltimaade elektritootjad Venemaalt tuleva elektri tõttu ebavõrdses konkurentsis, kuivõrd siinsed tootjad ei saa müüa elektrit Venemaa turule, kirjutab Leedu leht Verslo Zinios.

«Baltimaade elektriturg on naaberriikidest täielikus sõltuvuses ja kohalikud elektritootjad on Venemaalt tuleva elektri tõttu ebavõrdse konkurentsi seisus,» ütles Sutter.

«Seetõttu on ülimalt oluline lahendada praegune ühesuunalise elektriühenduse probleem meie idapiiril. Me peame otsima võimalusi tuua Põhjamaade ja Baltimaade elektritootjad Venemaa turule. Tähendab, kui on olemas võimalus importida, siis peaks olema ka võimalus eksportida. Hetkel meil ekspordivõimalus puudub. Isegi kui elektriturul on hind 5 eurot megavatt-tunni kohta, siis ei ole mingitki kommertsvoolu Põhjamaadest Venemaale,» lisas Sutter.

Samuti tuleks Sutter hinnangul saada elektrikaubanduse osas kokkuleppele ka Poolaga, kuivõrd hetkel on Leedu ja Poola vaheline LitPol ühendus täielikult sõltubv Poola süsteemioperaatori otsustest.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles