Euroopas müüdi aprillis 195 000 kommertsautot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödajuhtuja ei lubanud ööl vastu pühapäeva Viljandi Paalalinna elurajoonis joobes mehel autoga sõitma minna.
Möödajuhtuja ei lubanud ööl vastu pühapäeva Viljandi Paalalinna elurajoonis joobes mehel autoga sõitma minna. Foto: Liis Treimann / Postimees

Euroopa uute kommertsautode turg kasvas aprillis võrreldes möödunud aastaga sama ajaga 14,6 protsenti, kokku müüdi 195 000 kommertsautot.

Tegemist on 16. järjestikkuse kommertsautode müügikasvuga kuuga, teatas Euroopa Autootjate Liit (ACEA), vahendab BNS.

Euroopa suurimatest turgudest kasvas müük kõige kiiremini Itaalias 32,5 protsenti, Hispaanias 19,5 protsenti, Saksamaal 12,3 protsenti ning Ühendkuningriigis 11,2 protsenti.

Esimese nelja kvartaliga on Euroopas müüdud 758 600 uut kommertsautot, mis on aasta varasemaga võrreldes 12,8 protsenti enam.

Aprillis müüdi Eestis 350 uut kommertsautot, mida on 8,7 protsenti enam kui mullu samal ajal, nelja esimese kuu kokkuvõttes on Eestis müüdud 1308 uut kommertsautot, mida on 1,7 protsenti rohkem kui eelmise aasta kolme kuu kokkuvõttes.

Leedus müüdi aprillis mullusega võrreldes 84,5 protsenti rohkem kommertsautosid ja Lätis vähenes müük 14 protsendi võrra. Soomes kasvas aprilli müük aastaga 23,6 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles