Eesti kuulsaima küberkelmi isa üritas riiki röövida

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Tšaštšini 209-ruutmeetrine luksuskorter Pirital. Pildil diivan akna all ja vaade korteri aknast.
Vladimir Tšaštšini 209-ruutmeetrine luksuskorter Pirital. Pildil diivan akna all ja vaade korteri aknast. Foto: Jaanus Lensment

Küberpettusega 22 miljonit dollarit teeninud ja USAs karistust kandva Vladimir Tšaštšini isa Viktor üüris riigile kuuluva kinnisvara välja ja teenis sellega ebaseaduslikku tulu.

Eelmise aasta juunis jõustus ringkonnakohtu otsus, millega küberkelm Vladimir Tšaštšinile mõisteti kuus aastat vanglakaristust kuritegeliku ühenduse organiseerimise ja rahapesu eest, vahendab Äripäev

Osa kinnisasju arestiti ning 21 konfiskeeriti, millest 17 asus Tartus ja neli Tallinnas. Ühe Tallinnas Vladimir Tšaštšinile ja tema abikaasale Evgenia Chashchinale kuulunud korteri, mille omanikuks sai riik, üüris Vladimiri isa Viktor Tšaštšin aga sularaha eest välja ja sai alusetut tulu.

Viietoalisele ja üle 200-ruutmeetrisele korterile, mille köögiakendest avaneb muuhulgas vaade Pirita lahele, leidis Vladimiri isa Viktor üürniku vaid nädal pärast kohtuotsuse jõustumist eelmise aasta juunis, ta üüris selle 2017. aasta alguseni välja ning võttis selle eest kahes osas tasu, 27 000 eurot sularahas.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles