Arvato palkab EAS-i toel 20 uut töötajat (1)

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agnes Makk.
Agnes Makk. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Arvato Services Estonia OÜ on saanud Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt 199 305 eurot oma IT-arenduskeskuse laiendamiseks, mida ettevõte kasutab eelkõige 20 uue inimese värbamiseks ja koolitamiseks, vahendab BNS.

Veebruaris pidulikult avatud IT-arenduskeskus on juhi Agnes Maki sõnul väga hästi käivitunud. «Keskuse laienemine käib kehtestatud kasvuplaani järgi, kuid EAS-i toetus võimaldab kiirendada inimeste värbamist ja koolitamist,» ütles ta BNS-ile, lisades, et EAS-i toetuse raames on ettevõte kohustatud värbama 20 uut töötajat 18 kuu jooksul.

Makk lisas, et tõenäoliselt värbab keskus 18 kuu jooksul rohkem kui need 20 inimest. «Küsimus on selles, et kas nad lähevad kõik selle toetuse alla, sest toetuse tingimuseks oli, et peab olema 1,5-kordne keskmine Tallinna töötasu,» rääkis ta. «Kui ma hakkame siin näiteks IT-toe funktsiooni üles seadma, siis see tasu jääb tõenäoliselt väiksemaks,» lisas Makk. Tema sõnul on üldiseks sihiks endiselt palgata kolme aastaga ligikaudu 100 töötajat.

Makk möönis, et «buumivas IT-valdkonnas» pole heade spetsialistude leidmine lihtne, kuid ettevõttel on head kontaktid Eestis ja lähiriikides ning 30 uue töötaja kaardistamine käib aktiivselt üle piirkonna. Seni on kõik palgatud töötajaid olnud Eestist, kuid 1. juunil alustab ettevõttes tööd ka leedulane. «Me siin mingeid piiranguid ei sea, kaardistatud on nii Eestist kui lähiriikidest inimesi,» märkis Makk.

Arvato Services Estonia OÜ sai IT-arenduskeskuse laiendamiseks EAS-ist toetust 199 305 eurot, projekti kogumaksumus on 569 443 eurot.

Arvato Financial Solutions on rahvusvaheline finantsteenuseid pakkuv ettevõte ning osa Bertelsmann Grupist. Ettevõttel on üle 7000 töötaja 22 riigis. Arvato Financial Solutions pakub allhanketeenuseid, mis keskenduvad rahavoogude juhtimisele kliendisuhte kõikides etappides: riskijuhtimine, arveldamine, võlgnike haldamised, müüginõuded ja võlgade sissenõudmised.

Allikas:BNS

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles