Neljas parvlaev hilineb kolm kuud (5)

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Sadama esindajad Remontowa laevatehases tutvumas reisiparvlaevade ehitusega mullu oktoobris.
Tallinna Sadama esindajad Remontowa laevatehases tutvumas reisiparvlaevade ehitusega mullu oktoobris. Foto: Eero Vabamägi

TS Laevad OÜ ja Remontowa laevatehas Poolas leppisid kokku  parvlaevade uued valmimistähtajad, milleks on 1.september ja 1.detsember.

TS Laevad juhatuse esimehe Kaido Padari kinnitusel saabub  üks Poolas ehitatavatest parvlaevadest Eestisse septembris ning alustab teenindamist Virtsu-Kuivastu liinil alates 1.oktoobrist, teise parvlaeva valmimistähtaega on lükatud edasi  kolm kuud. 

«Antud muudatused olid vajalikud selleks, et tagada vähemalt ühe parvlaeva valmimine õigeaegselt. Ehitusgraafikud on väga pingelised, töötame selle nimel, et alates 1.oktoobrist oleks mandri ja suursaartevahelistel liinidel opereerimas vähemalt kolm uutest parvlaevadest,»  selgitas Padar. 

«Ühtlasi suurendasime kolmekordseks trahve lepingu rikkumise ehk laevade valmimise võimaliku hilinemise korral  ning tõime ettepoole trahvide rakendumise tähtajad,» kommenteeris  Kaido Padar  Remontowa laevatehasega sõlmitud lepingulisas toodud muudatusi.

TS Laevad OÜ  hinnangul on Türgis Sefine laevatehases ehitatavate parvlaevade valmimine graafikus. Ettevõte tegeleb aktiivselt ka varuplaaniga, et tagada parvlaevaliiklus nõutud tingimustel alates  1.oktoobrist kuni neljanda uue parvlaeva liiniletulekuni detsembris.

TS Laevad OÜ on Tallinna Sadama tütarettevõte, mis alustab 1.oktoobrist 2016 parvlaevaliikluse opereerimist Virtsu-Kuivastu ja Rohuküla-Heltermaa liinidel. Selleks otstarbeks on tellitud 2 uut parvlaeva «Tõll» ja «Piret» Poola laevatehasest Remontowa ning 2 uut parvlaeva «Leiger» ja «Tiiu» Türgi laevtehasest Sefine.     

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles