Pärnumaa kalurite väljapääsmatu olukord: digitaalne mõõteseade on neist teinud seaduserikkujad (3)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektroonse mõõteseadme ja kiiluga mõõtmise tulemuse vahe tuleb sellest, et esimene neist paneb paike täpse jõu, millega võrgusilm laiali tõmmatakse, kuid kiiluga mõõtmisel pole jõudu võimalik mõõta.
Elektroonse mõõteseadme ja kiiluga mõõtmise tulemuse vahe tuleb sellest, et esimene neist paneb paike täpse jõu, millega võrgusilm laiali tõmmatakse, kuid kiiluga mõõtmisel pole jõudu võimalik mõõta. Foto: ERR

Keskkonnainspektsioon ei luba Pärnumaa kaluritel enam paljude seniste võrkudega kala püüda, sest võrgusilmad on digitaalse seadme järgi väiksemad kui vanade mõõteriistadega.

Kalurid on võrkudesse investeerinud sadu tuhandeid eurosid ja ka PRIAlt selleks toetust saanud, kuid nüüd ollakse väljapääsmatus olukorras, vahendas ERRi uudisteportaal uudistesaadet «Aktuaalne kaamera».

Elektroonse mõõteseadme ja kiiluga mõõtmise tulemuse vahe tuleb sellest, et esimene neist paneb paike täpse jõu, millega võrgusilm laiali tõmmatakse, kuid kiiluga mõõtmisel pole jõudu võimalik mõõta ning nii ei vasta meeste täiesti uued võrgulinad, kus võrgusilma suuruski peal, aparaadiga kontrollides nõuetele ja püüda pole nendega lubatud.

Keskkonnaminister Marko Pomerants ütles, et keskkonnainspektsioon pole uue seadmega mõõtes millegi vastu eksinud, aga vahe tuleb kahe mõõtmise puhul sisse küll.

«Mis sellega nüüd peale hakata, ma tõepoolest ministrina ei oska teile öelda, sest minu jaoks ka teema uus. Eks me siis peame vaatama, kus siis midagi loogikas valesti on ja sellest lähtuvalt ka samme astuma,» märkis Pomerants.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles