Uuring: juhtide palgad vähenesid 8 protsenti

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhid.
Juhid. Foto: SCANPIX

Eesti, Läti ja Leedu tippjuhtide palgad vähenesid eelmisel aastal keskmiselt 8,3 protsenti, seda peamiselt lisatasude ja boonuste arvelt, selgub Hay Groupi uuringust.

«Vaatamata sellele, et ärivaldkonnas olukord paraneb, on firmajuhtidel üha raskem lisatasusid ja preemiaid teenida,» vahendas Läti majanduslehe Dienas Bizness venekeelne võrguväljaanne  Hay Groupi Balti üksuse infoteenuste juhi Eligius Kajieta sõnu.

Tema sõnutsi teenivad tippjuhid jätkuvalt kõige rohkem Leedus, kuigi vahe Balti riikide keskmisega võrreldes kahanes 11 protsendilt 5,9 protsendile.

Ka Eestis olid tippjuhtide palgad mullu keskmisest veidi kõrgemad, kuid Lätis jäid 10,9 protsendiga keskmisele alla.

Hay Groupi Balti riikide direktori Neda Songinaite sõnutsi on ettevõtete palgapoliitika üha enam aktsionäride valvsa pilgu ja kontrolli all. Tema sõnul on üha rohkemates ettevõtetes moodustatud eraldi palgaküsimustega tegelevad komiteed, mis juhtide palgaküsimuse otsustavad.

Hay Groupi uuringus osales 685 tippjuhti kolme Balti riigi 338 ettevõttest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles