Kreeka parlament kiitis heaks uued meetmed abipaketi rahade saamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka parlament
Kreeka parlament Foto: Yiannis Liakos/AP

Kreeka parlament kiitis pühapäeval heaks uued kärpemeetmed ja maksude tõstmise, et saada eurotsooni rahandusministritelt nõusolek uuteks hädavajalikeks abipaketi summadeks.

7000-leheküljeline seadus ja tegevuskava edasisteks kärbeteks võeti vastu tänu Syriza-juhitava koalitsioonivalitsuse napile enamusele parlamendis.

Euroopa Komisjoni majandusvolinik Pierre Moscovici ütles reedel, et läbirääkijad on «väga lähedal» võlaleevendusleppele Kreekaga.

Eurotsoon ja  Kreeka sõlmisid mullu suvel 86 miljardi euro suuruse kolmanda abipaketi. Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) ei ole veel paketiga ühinenud, sest nõuab Kreekale mingil kujul võlaleevendust. Saksamaa on olnud Kreeka võlakoorma leevendamise vastu.

Eurogrupi juht Jeroen Dijsselbloem on väljendanud soovi jõuda Kreeka võlaleevenduse osas kokkuleppele eurotsooni rahandusministrite teisipäevasel kohtumisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles