Novembrikuine Eesti paelus turiste põnevate üritustega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluturg Tallinna Raekoja platsil.
Jõuluturg Tallinna Raekoja platsil. Foto: Toomas Huik

Reisieksperdi omaniku Sven Lõokese sõnul külastas novembris Eestit rekordarv turiste tänu erinevatele üritustele, mis pealinnas aset leidsid.

Detsembri alguse toimus Tallinnas Euroopa filmiauhindade jagamine, mis võis Lõokese hinnangul juba novembri lõpus külastajaid juurde  tuua. Samuti tõi vaatamata sombusele ilmale Lõokese sõnul  turiste Eestisse Pimedate Ööde filmifestival, mis seekord külastajate arvuga rekordeid püstitas.

«Tallinn on ka soome ja rootsi päritolu turistidele populaarne koht minijõulu, ehk pikkujoulu pidamiseks,» lisas Lõoke.

Lõokese hinnangul on vana tõde, et erinevad üritused, näiteks konverentsid, parandavad hotellide täituvust tunduvalt. «Lisaks toimuvad konverentside käigus ka ekskursioonid ning hea klient jätab oma raha ka restoranidesse ja teenindusse,» nentis Reisieksperdi omanik.

«Ei tohi ka ära unustada, et Tallinnasse lendab rohkem lennuliine kui eales varem. Lufthansa lendab kaks korda päevas, LOT hakkas Tallinnasse lendama ja uusi tulijaid on veel,» sõnas Lõoke.

Talv ja eriti aastavahetus on Lõokese hinnangul turismifirmadele olnud väga hea. «Vene kliente on olnud palju. Oleme neile naaberriik ja lühemaks puhkuseks on siia mugav tulla. Eestisse saab Schengeni viisaga, mis on paljudel pikaks ajaks olemas,» ütles Lõoke.

Eelmise aasta novembris peatus Eesti majutusettevõtetes 164 000 turisti, mis ületas viimase kümnendi novembrikuu parima 2007. aasta tulemusi 6 protsendiga, teatas statistikaamet.

Majutusettevõtetes peatus 15 000 turisti Venemaalt, kaks korda rohkem kui 2009. aasta novembris. Enam turiste saabus Lätist, Rootsist, Saksamaalt ja Norrast. Soome turistide arv, mis moodustas novembris 52 protsenti välisturistide koguarvust, jäi 2009. aasta novembri tasemele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles