Juncker Brexitist: desertööre tagasi ei oodata (4)

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Claude Juncker võtab võimalikke euroliidust lahkujaid kui väejooksikuid.
Jean-Claude Juncker võtab võimalikke euroliidust lahkujaid kui väejooksikuid. Foto: euobserver.com

Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker hoiatas Briti valijaid Euroopa Liidust väljumise või sellesse jäämise referendumi lähenedes, et «desertööre avasüli tagasi ei oodata.»

Tegemist on seni jõulisima sekkumisega Suurbritannia asjadesse komisjoni juhi poolt, kes on varem lubanud Brexiti debatist eemale hoida.

Juncker ütles Prantsuse ajalehele Le Monde antud intervjuus, et lahkumise korral kannataksid Suurbritannia suhted naabritega Euroopas.

«See pole ähvardus, kuid nende suhe poleks siis enam see, mis täna,» hoiatas Juncker. «Ühendkuningriik peaks siis harjuma sellega, et neid peetakse kolmandaks riigiks.»

Euroopa Parlamendi liige Paul Nutall (UKIP) ütles, et Juncker «peaks muretsema rohkem selle pärast, et need, kes ikka veel tema hullusärki kannavad, tahavad ühineda meiega kui sõltumatud rahvad – ning mitte hellitama jaburaid unistusi, nagu me tuleksime roomates tema juurde tagasi.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles