New Yorgi torn kerkib šariaadile sobiliku rahaga

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New York
New York Foto: Erakogu

Kinnisvaraarendaja Sharif El-Gamal on taganud endale 219 miljonit dollarit šariaadile vastavat finantseeringut luksusliku pilvelõhkuja tarvis, mis kerkib kahe kvartali kaugusele Maailma Kaubanduskeskusest Manhattanil.

Täpselt 9/11 tragöödia tandrile tahtis El-Gamal 2010. aastal ehitada mošee nimega Cordoba, kuid takerdus üleilmse meelepaha taha, kirjutab Financial Times.

Värske finantseering, mida veavad Malaisia Maybank ja Kuveidi Warba pank on suurim šariaadile vastav ehitusalane sündikaatlaen New Yorgis, selgitas El-Gamal.

El-Gamal rõhutas, et tehing tõstab esiplaanile «kõige turvalisemat sorti panganduse maailmas.»

Laenupaketis löövad kaasa ka itaallaste Intesa Sanpaolo ja  MASIC. MASIC on Saudi Araabia Al Subeaei perekonna investeerimisosakond.

El-Gamal tunnistas, et laenuandjate ligimeelitamine oli keerukas Donalt Trumpi tõusva populaarsuse tõttu USAs. «Absoluutselt on teatud muretase [Trumpi tõttu],» ütles El-Gamal.

El-Gamali nägemuses tähendab käesolev projekt tema esialgse missiooni edu Manhattanil, kuna seos Lähis-Ida laenuandjate ja šariaadiga on jätkuvalt olemas. «Me jäime oma põhimõtetele kindlaks,» ütles El-Gamal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles