Liit tahab, et hinnataks eraldi seadusloome mõju väikeettevõttele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Nemvalts.

Väikeste ja keskmiste ettevõtete liidu ehk EVEA üldkogu pöördus ettevõtlusminister Liisa Oviiri poole üleskutsega esitada kiirendatud korras valitsusele nn «väikeste- ja keskmiste ettevõtete (VKE) testi» rakendamise eelnõu, millega tehakse kohustuslikuks  iga uue või muudetava normatiivakti  mõju  hindamist väike- ja keskmistele ettevõtetele.

Seadusandluse mõjuanalüüsi spetsiifiliselt väiksematele ettevõtetele näeb ette Euroopa väikeettevõtluse määrus. Väikeettevõtetel tekib reeglina suurem suhteline kulu ja halduskoormus seoses seadustest tulenevate nõuete täitmisega, teatas EVEA.

Nad meenutasid, et mullu suveks oli VKE Testi metoodika testitud ning üle antud  ministeeriumile koos   ettepanekuga selle ametlikuks rakendamiseks. Testimisel kasutati väikeettevõtjate jaoks selle perioodi  «kuumi teemasid,» nagu sõiduautode maksustamise muudatus  ja pakendiseaduse muudatus, mille puhul arvutati välja m.h. ettevõtjate rahaline ja ajaline kulu seoses plaanitavate muudatustega. 

Eesti VKE Testi ühe autori, EVEA asepresident Marina Kaasi sõnul on VKE test on väikeettevõtjatele omamoodi kindlustus seadusandliku praagi vastu, aga samuti on see seadusandjale üks  instrument halbade otsuste vältimiseks. 

«Oleme veendunud, et see oluliselt parandab seadusloome kvaliteeti, samuti usume, et VKE testi rakendamine  leiab laialdast toetust poliitiliste jõudude poolt nii Valitsuses kui Riigikogus,» seisab väikeettevõtjate esindusorganisatsiooni pöördumises oma valdkonna ministri poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles