Ministeerium kasvatab ettevõtlust tuleval aastal 82,5 miljoni euroga (1)

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: .

Ettevõtluse kasvustrateegia keskendub investeeringuteks sobiva keskkonna loomisele, ettevõtete konkurentsivõime kasvatamisele ja tööstuse arendamisele.

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium esitles valitsusele ettevõtluse kasvustrateegia järgmise nelja aasta rakendusplaani, mille kavandatav eelarve järgmiseks aastaks on 82,5 miljonit eurot ning perioodil 2016–2019 kokku 348,1 miljonit eurot. 

Ettevõtlusminister Liisa Oviir ütles, et selle aasta olulisimad toetusmeetmed on avanenud. Üheks suurima mõjuga meetmeks nimetas ta kasvuettevõtja arenguprogrammi, mille eesmärk on anda terviklik arenguimpluss ettevõtjatele, kellel on kõrge kasvupotentsiaal ning realiseerimisvõimekus.

Oviir nimetas olulisemate tegevustena lisaks suurinvestori toetusmeedet ja tööstuse rohelise raamatu väljatöötamist. «Suurinvestori toetusmeede on kõige kiirema tootlusega investeering, mis toob investeeringuks kulutatud summa riigile tagasi 1,5 aastaga,» ütles Oviir.

Meetme eesmärk on julgustada välisinvestoreid ja Eestis tegutsevaid välisettevõtteid tegema suuremaid investeeringuid, luua juurde uusi töökohti ja suurendada eksporti.

Tööstuspoliitika tulemusena valmib roheline raamat, kus kaardistatakse tööstuse kitsaskohad ning pakutakse lahendused sektori arenguks. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles