Rõivas: tuhandeid uusi üürikortereid riik tõenäoliselt rajama ei hakka (12)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: Elmo Riig

Peaminister Taavi Rõivase sõnul arutab valitsus riigi üürimajade programmi tuleval sügisel, kuid tõenäoliselt tuhandete uute üürikorterite rajamist riigi raha eest ei tule.

«Igasugune riigipoolne sekkumine on põhjendatud üksnes siis, kui tuvastatakse turutõrge,» ütles Rõivas riigikogu infotunnis, vahendab BNS.

Ettevõtlusministri programm peab Rõivase sõnul selle turutõrke siis välja selgitama, ning selle eksisteerides pakkuma välja võimalikud lahendused, olgu selleks siis uued majad või vanade majade renoveerimine.

«Valitsus arutab seda programmi järgmisel sügisel,» märkis Rõivas. «Mingite tuhandete korterite ehitamist riigi raha eest tõenäoliselt ei tule," ütles Rõivas, lisades, et valitsus jälgib samas väga tähelepanelikult, et kuhu see analüüs jõuab ja kas tuvastatakse kuskil mõned turutõrked.

Kuigi riik on eraldanud tuleva aastaks 2,5 miljonit eurot üüripindade rajamiseks, pole valitsus Rõivase sõnul teinud mingit otsust 6000 üüripinna rajamiseks. «Raha kasutuselevõtmise eelduseks on, et me jõuame sügiseks detailides kokuleppele, et see tõepoolest lahendab turutõrked.»

Rõivas möönis, et kuskil piirkondades võib turutõrkeid ka eksisteerida, aga kuna Eestis on mitmel pool terve rida renoveerimata kortereid, tuleb enne uute rajama hakkamist analüüsida kas olemasolev elamufond on ebapiisav.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles