Citadele andis esimeses kvartalis 172 protsenti rohkem laene

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Citadele pank
Citadele pank Foto: BNS

Citadele banka Eesti filiaal Citadele pank jätkab kasvamist ja aitab ellu viia kontserni strateegiat, milleks on laenutegevuse mahu suurendamine. Aasta esimeses kvartalis andis Citadele pank Eestis era- ja äriklientidele laene summas 13,8 miljonit eurot, mis on 172 protsenti rohkem kui läinud aasta esimeses kvartalis.

«Meie eesmärk klienditeeninduses on tagada, et laenuotsused tehakse kiiresti ja et pakume klientidele individuaalset lähenemist. Üks prioriteete on kiirendada laenuprotsesse ning pakkuda oma klientidele aina suurema lisandväärtusega tooteid ja teenuseid,» ütles Citadele panga Eesti filiaali juht Sofia Kirsimaa. Praegu pakub Citadele pank Eestis kohalikele ettevõtetele stardi- ja investeerimislaenu, arvelduskrediiti, liisingut ning ka eraisikutele hüpoteeklaene ja liisinguteenuseid.

Citadele panga 2016. aasta esimeses kvartalis antud laenud ületasid 2015. aastal samal perioodil antud laene kaks korda. Sel aastal on ärikliendi keskmine laenusumma 130 000 eurot. Suurim osa laenudest anti kaubandusettevõtetele, mis moodustasid 80 protsenti kõigist äriklientidele antud laenudest.

Eraklientidele antud laenude kogusumma 2016. aasta esimeses kvartalis oli kolm korda suurem kui mullu esimeses kvartalis. Keskmine 2016. aasta esimeses kvartali erakliendile antud laenu summa oli 120 000 eurot.

Viimase 12 kuu jooksul on Citadele panga laenuportfell kasvanud 61 protsenti – 54,4 miljonilt eurolt 2015. aasta esimese kvartali lõpus 87,9 miljoni euroni 2016. aasta esimese kvartali lõpus.

Viimase 12 kuu jooksul on kasvanud ka Citadele panga klientide hoiused. Need on suurenenud 59 protsenti – 138 miljonilt eurolt 2015. aasta esimese kvartali lõpus 220 miljoni euroni 2016. aasta esimese kvartali lõpus.

Citadele Banka Group kasum esimeses kvartalis moodustas 7,7 miljonit eurot, mis sarnanes 2015. aasta esimese kvartali tulemusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles