Raasuke: Eesti võiks osta osaluse Finnairis

Siiri Liiva
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Raasuke
Erkki Raasuke Foto: Liis Treimann

Eesti võiks osta osaluse Finnairis, viskas LHV juhatuse liige Erkki Raasuke idee õhku Eesti ja Soome tihedamaid koostöövõimalusi arutanud foorumil, mida austasid oma osalusega ka Eesti ja Soome president.

TTÜ ettevõtlus- ja innovatsioonikeskuses Mektory toimunud FinEsti foorum püüdis küll rohkem keskenduda innovatsioonile ja tulevikule, kuid Raasukese näide viitas, et kasutamata võimalusi on ka päris traditsioonilistes tööstusharudes, vahendab Äripäev. Ühine lennufirma lahendaks Eesti ja Soome ühise probleemi – mõlemad on liiga väikesed, et oma riigi lennukompanii hästi ära majandaks. 

Soome president Sauli Niinistö ütles, et on tulnud avatud meelega, et kuulata, mis ideid on Eestil, kuidas üksteise tugevusi ära kasutada ja täiendada ning muu hulgas kahte pealinna tihedamalt lõimida. «Äkki peakski ütlema Talsinki,» liitis Niinistö kahe linna nime, naljatades, et Hellinn ühisnimena ei lähe siiski mitte.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles