Pankrotistunud Ilves-Extra suurinvestor jätkab Eestis tootmist

Siiri Liiva
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilves-Extra spordirõivad
Ilves-Extra spordirõivad Foto: Elmo Riig / Sakala

24 aastat Tartus spordi- ja vabaajariideid ning eriotstarbelisi rõivaid tootnud Ilves-Extra läks maksuvõlgade tõttu pankrotti, kuigi firma suurinvestor jätkab sellest hoolimata sama kaubamärgi all ka edaspidi Eestis spordirõivaste tootmist.

Ilves-Extra tuntuimaks kaubamärgiks on ISC ehk Ilves Sportswear Company, mille spordi- ja vabaajarõivastes on Eesti suusakoondislased toonud koju mitmeid medaleid, vahendab ERRi uudisteportaal uudistesaadet Aktuaalne kaamera. 

Ilves-Extra AS endine juht Arvi Kivikas ütles, et viimasel aastal meil oli nii käive kui ka töötajate arv kuus korda väiksem kui varasematel aastatel: «Ütleme nii, et lihtsalt asjaolude tõttu oli mõistlik taotleda Ilves-Extra pankrotti ja tootmine on kolinud teistesse ruumidesse ja jätkatakse teiste firmade all.»

Kuigi Ilves-Extra pankroti tõttu kaotas Saksa investor Gerhard Eberle vähemalt 700 000 eurot, Ilvese tooted ilmselt siiski ära ei kao - Eberle plaanib endale kuuluva kaubamärgi alt sarnaseid tooteid Eestis edasi toota ja teha seda Eesti kaubamärgi nime alt.

Pärast pankroti väljakuulutamist jätkab suurem osa töötajatest tööd nii Kivikase kui ka Eberle teistes rõivafirmades. 

Vaata lähemalt ERRi videost ja loe ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles