Nordica lennukipark täienes kuuenda õhusõidukiga

Siiri Liiva
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordica lennuk Tallinna lennujaamas.
Nordica lennuk Tallinna lennujaamas. Foto: Mihkel Maripuu

Eile saabus Tallinna neljas CRJ900 tüüpi lennuk, mis on juba kuues lennumasin Nordica lennukipargis. 

«Suve jooksul liigume lendude opereerimisel järk-järgult üle oma lennukipargile ning loodame juba käesoleva suve teises pooles teenindada Tallinnast lähtuvaid liine valdavalt vaid oma lennukitega,» kommenteeris Nordica juhatuse esimees Jaan Tamm kuuenda lennuki lisandumist.

88-kohaline lennuk registrinumbriga ES-ACG osteti USA eraettevõttelt ning selle omanikuks saab riigi äriühing Transpordi Varahaldus, kellelt Nordica lennukit pikaajaliselt rentima asub, vahendab lennufirma. Lennuk hakkab lendama Tallinnast lähtuvatel liinidel eeldatavasti juulis, kui vajalik dokumentatsioon on korda saadud.

Enne ostmist teostati 2011. aastal valminud lennukile erinevad testid ja tehniline inspektsioon koos Bombardieri tehase esindajatega ning sooritati proovilennud. Lisaks viidi läbi erinevad hooldus- ja ettevalmistustööd, et lennuk vastaks igakülgselt kehtivatele Euroopa Liidu regulatsioonidele ning rahvusvahelise lennuohutuse hindamise (IASA) nõuetele.

Lisaks uuele lisandunud CRJ900 lennukile kuulub Nordica hallatavasse lennukiparki veel kolm 88-kohalist CRJ900 ning kaks 70-kohalist CRJ700 tüüpi lennukit, mis on kõik pikaajaliselt sisse renditud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles