Senised Kagu-Eesti üürielamute arendused seisavad tühjalt (1)

Siiri Liiva
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga Kungla 21 maja sai paar kuud tagasi uue omaniku, kes tahab üürikorteritega majja uue hinguse tuua ning ka müügis olevad korterid maha müüa. Kes maja ajalooga nii hästi kursis ei ole, arvab, et tegu on 3–4 aasta vanuse hoonega.
Valga Kungla 21 maja sai paar kuud tagasi uue omaniku, kes tahab üürikorteritega majja uue hinguse tuua ning ka müügis olevad korterid maha müüa. Kes maja ajalooga nii hästi kursis ei ole, arvab, et tegu on 3–4 aasta vanuse hoonega. Foto: Google

Kuigi riiklike üürielamute programmi, mille algatas Urve Palo ja mida nüüd veab Liisa Oviir, on viimasel nädalal tabanud hulk kriitikamooli, on mitme Kagu-Eesti omavalitsusjuhi arvates sel mõttel omamoodi jumet. Samas viitavad senised arendused seal teravalt piirkonna probleemidele.

Üks väheseid inimesi, kes sotsiaaldemokraadist ettevõtlusministri veetavale kavale õla alla pani, on erakonnakaaslasest Valga linnapea Kalev Härk. «Eesti korteriturg ei toimi ja eriti hukas on asi väljaspool Tallinna piirkonda,» nentis Härk möödunud nädalal. Tema sõnul käib  juba praegu terve hulk inimesi Tartust Valgas tööl, sest 12 000 elanikuga piirilinna kohalik üüriturg on amortiseerunud, mugavusteta ja kasutuseta. 

Nii seisab Valgas 52 tühja ja üle 50 pooltühja kortermaja. «Riiklikult toetatud üürikorterite programm annab võimaluse elada kõikjal Eestis, mitte ainult Tallinnas,» märkis piirilinna linnapea. Seega kaalub ilmselt ka Valga linn kaalub rahastusvõimaluse avanedes toetust küsida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles