Neli nõuannet ülikoolilõpetajatele tööturule sisenemiseks

Birgit Podelsky
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Unsplash

Ülikooli teaduskraadi kaitsmised on nurga taga ja peale mõningast puhkust on tarvis ennast tööportaalidesse sisse logida ja omandatud teooria praktikasse viia.

Forbes loetles neli tähtsaimat nõuannet, kuidas leida omale õige töö.

  • Tea kuhu sa tahad välja jõuda: 

Kuidas muidu saavutad eesmärke, kui pole kindel kuhu poole liigud? Väga oluline on teada, mida täpselt teha soovid enne kui alustad tööotsingut. Kui sa aga ei tea üldse mis töö sulle meeldiks siis otsi töökohti mis võimaldavad sul iseendas ja oma tugevustes selgusele saada. 

  • Hinda ennast objektiivselt kui tutvud tööpakkumise nõudmistega

See samm on äärmiselt oluline, kuigi enamus tööotsijaid seda väga ei harrasta. Hinnates oma tagatausta ja analüüsides oma võtmeoskuseid kindlustad selle, et liigud õigel karjääriredelil. 

  • Kirjuta alati mõtestatud motivatsioonikirju

Igale positsioonile uue motivatsioonikirja loomine aitab kindlustada selle, et oled sooritanud eelmises punktis soovitatud analüüsi ja tead seega täpselt miks antud tööpost sulle sobiks. 

  • Vii tööotsingu protsess lõpuni

Tööintervjuult lahkumine ei ole tööotsingu viimane samm. Värbajale tänumeili saatmine tuletab sind uuesti meelde ning on tervitatav viisakusavaldus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles