Hiinlased ostavad USAs kinnisvara kokku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New York on üks populaarsetest kohtadest, kuhu hiinlased kinnisvara soetavad.
New York on üks populaarsetest kohtadest, kuhu hiinlased kinnisvara soetavad. Foto: Richard B. Levine/Levine-Roberts/Sipa USA

Hiina kodanikud on viimase viie aastaga ostnud USA-s elumaju ja kommertshooneid kokku 110 miljardi dollari eest, selgub Asia Society ja Rosen Consulting Groupi koostatud ülevaatest.

See on soodustanud USA kinnisvaraturu väljatulekut kriisist, mis algas 2006. aastal ja süvenes 2008. aastal. Vaatamata Hiina majandusraskustele prognoositakse ülevaates teisel poolaastal nende investeeringute suurenemist.

Kui mainida suuremaid tehinguid, siis Hiina kindlustusfirma Anbang ostis kahe miljardi dollari eest Waldorf Astoria hotelli New Yorgis.

Aastail 2010-2015 ostsid hiinlased kommertskinnisvara 17 miljardi dollari eest ja elumaju 93 miljardi eest. Sealhulgas eelmise aasta märtsis lõppenud aasta jooksul osteti elumaju 28,5 miljardi dollari eest. Sellega möödusid hiinlased kanadalastest USA-s suurimate elamuostjate seas.

Eelmisel aastal maksis Hiina ostja USA-s maja eest keskmiselt 832 000 dollarit ja ülejäänud välismaised ostjad 499 600 dollarit. Hiina ostud on koondunud kõige kallimatesse piirkondadesse: New York, Los Angeles, San Francisco ja Seattle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles