SASi tegevjuht: firma liitumisläbirääkimisi ei pea

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SASi ja British Airwaysi logoga lennukid
SASi ja British Airwaysi logoga lennukid Foto: SCANPIX

Skandinaavia lennufirma SAS ei pea liitumisläbirääkimisi, kinnitas firma juhatuse esimees Fritz Schur.

«Mul pole aimu isegi sellest, et SASi omanikriikide valitsused on jõudnud kokkuleppele, mida nad üldse tahavad. Minu kalendermärkmikus mingeid koosolekuid sellega seoses pole,» rääkis Schur Taani ajalehele Berlingske Tidende.

Schur rääkis ajalehele, et tegelikkuses on liitumine mõne firmaga tõenäolisem kui ülevõtmine. Võimalik partner võiks tulla väljastpoolt Euroopat.

Eelmisel nädalal tekitasid kuulujutud sellest, et Air France-KLM, Lufthansa ja Britishi Airways on valmis tegema SASi ostmiseks pakkumisi, börsil hinnaralli.

Pool SASi aktsiapakist kuulub Taani, Norra ja Rootsi valitsustele. Mullu veebruaris teatas Rootsi valitsus, et on sobival hetkel huvitatud osaluse vähendamisest SASis. Taani ja Norra kinnitasid sama.

Kuuldused SASi müümisest on ringelnud alates 2008. aastast, Lufthansat on peetud kõige tõenäolisemaks ostuhuviliseks.

SAS on kannatanud kahju odavlennufirma Norwegiani turule tulemise tõttu ja reisijate arvu vähenemise pärast globaalse majanduskriisi tingimustes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles