Johnson hoiatas ürituse eest Euroopa ühendada (5)

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni endine linnapea Boris Johnson
Londoni endine linnapea Boris Johnson Foto: SCANPIX

Brexiti eest võitleja ja endine Londoni linnapea Boris Johnson ütles ajalehele Sunday Telegraph antud intervjuus, et Euroopa Liit kujutab endast katset tuua kontinendile tagasi roomlaste poolt omal ajal saavutatud ühtsust.

Johnson juhtis tähelepanu sellele, et sarnased katsed nii Napoleoni kui Hitleri poolt lõppesid traagiliselt, selgitades samas, et Euroopa Liidu meetodid on erinevad.

Nagu noil päevil, puudub ka täna tegelik lojaalsus Euroopa ideele ning ühtlasi pole ühtegi eraldiseisvat võimu(esindajat), keda kõik respekteeriksid, vahendab The Wall Street Journal.

«See tekitab massiivse demokraatliku tühimiku,» ütles Johnson.

Suurbritannia Euroopa Liidust lahkumist pooldava liikumise võtmeargument on, et liit on ebademokraatlik ning tõrjub kõrvale riikliku suveräänsuse. Jäämise pooldajad eesotsas peaministri David Cameroniga kinnitavad, et Euroopa Liidus on Suurbritannia kaitstum ja jõukam.

Laupäeval avaldatud CommunicateResearchi küsitluse valguses on 45 protsenti brittidest seda meelt, et Euroopa Liidu kohta räägib neile tõtt pigem Johnson kui Cameron. Vastupidisel seisukohal oli 21 protsenti vastanutest.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles