Tõnis Haavel pääses arestist ja sundtoomisest

Siiri Liiva
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Haavel
Tõnis Haavel Foto: Tairo Lutter

Kuna Tõnis Haavelile kuulutati Lätis välja pankrot, tühistas ringkonnakohus Harju maakohtu määruse talle aresti ja kohtusse sundtoomise kohaldamiseks.

Selle aasta 15. märtsi maakohtu määrusega kohaldati võlgnik Haaveli suhtes sundtoomist ja 30päevast aresti, enne seda ei olnud kohtul õnnestunud viie kohtuistungi käigus tema vara kaardistada ega Haavelile kohtukutset edastada, vahendab Äripäev.

Lõpuks, 15. märtsi istungile ilmumiseks sai Haavel kutse küll isiklikult kätte, kuid kohale ta ei ilmunud, vaid saatis enne istungit maakohtule teate, et veebruaris on Lätis välja kuulutatud tema pankrot, mistõttu taotles ta istungi edasilükkamist või menetluse lõpetamist.

Haavel leidis Euroopa Ühenduse määrusele viidates, et täitemenetlus Eestis on tema pankroti väljakuulutamise tõttu lõppenud ning arvestades määruskaebusmenetluse ajaks võlgniku huvide ja põhiõiguste kaitse vajadust ning vältimaks põhjendamatu kinnipidamisega kahju tekkimist, tuleb 15. märtsi määruse täitmine peatada.

Ringkonnakohus leidiski, et maakohus kohaldas ennatlikult võlgnik Haaveli suhtes sundtoomist ja aresti.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles