Prantsusmaa tahab muuta vabal ajal töökirjade saatmise ebaseaduslikuks (1)

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Peale tööd ja nädalavahetustel saadetud e-kirjad võivad Prantsusmaal muutuda ebaseaduslikuks. Eelnõu, mis keelaks vähemalt 50 töötajaga ettevõttel seda teha, läbis sel nädalal esimese hääletuse.

Eelnõu põhjuseks on see, et vabal ajal töötamine suurendab töötajate stressitaset. «Kõik uuringud näitavad, et tänapäeval on tööga seotud stressi rohkem, kui minevikus nin stress on püsiv,» ütles parlamendi sotsialistist liide Benoit Hanson BBCle.

Tegu pole esimese korraga, kui säärane seaduseelnõu on esitatud. See on sarnane, aga mitte identne, eelnõudega, mis on esitatud Saksamaal ning korra varem ka Prantsusmaal. See kord aga ollakse seadusele lähemal kui varem, vahendab Washington Post.

Gillian Symon, kes uurib, kuidas inimesed end digitaalse ja korporatiivmaailma vahel, kiidab eelnõu heaks. Tea on leidnud, et töötajatele e-kirjade vastamise ootuse panemine võib kaasa tuua hävitavaid kaasmõjusid.

«Seal on palju süüd, sest inimesed tundsid muret, kas nad peaksid ignoreerima tööd või perekonda ning «valik» selle osas jäi töötajatele,» sõnas Symon.

Aga nad ütlevad, et see võib-olla laiem mure kui ainult töömeilidele vastamine. Vahel võib töötajatele hoopis stressirikkamaks osutuda kõikide kirjade lugemine tööpäeva hommikul. «E-kiri on lihtsalt suhtlusvahend. Tõeline probleem on kultuur, milles tuleb teha kogu aeg rohkem ja paremini, kui konkurendid,» sõnas Digital Brain Trust's teadurina töötav Jon Whittle.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles